subota, 16. svibnja 2015.

Njega suhe i dehidrirane kože

Otkad znam za sebe, borim se sa suhom i dehidriranom kožom. Naravno, dok sam bila nešto mlađa, nisam se previše zamarala tim jer mi je bilo bitno samo da se riješim prištića no nakon što sam napunila 20 godina, stvari su se malo promijenile :D 

Prvo što sam primijetila bile su borice oko očiju. Svako jutro su postajale sve izraženije. S obzirom da dosta nemirno spavam, svako jutro sam se budila "izgužvanog" lica i trebalo bi dosta vremena nakon buđenja da se vrati u normalu. Isto tako, kada bi se malo duže smijala, bore oko očiju i usta bi mi ostale još neko vrijeme. I možda se nekome ovo čini kao da pretjerujem ali mene je to definitivno zaprepastilo i mogla sam se već zamisliti kako na 25. rođendan negdje ležim i Botoxiram se :D

S obzirom da je Botox skup, odlučila sam malo više paziti na njegu svoje kože :D






Njegu svoje kože započinjem umivanjem - trenutno mi je favorit Balea gel za umivanje od grejpa jer mi ne isušuje kožu i jako lijepo mi skine svu šminku, bez nekog pretjeranog trljanja. Odustala sam od raznih micelarnih i losiona jer sam shvatila da mi ne odgovara nikakvo trljanje blazinicom po području oko očiju stoga ovako samo stavim lice pod mlaku vodu zatim lagano utrljam gel, isperem te ako je u pitanju neka jača šminka, ponovim postupak. 

Jednom tjedno napravim piling - trenutno koristim Olival piling s uljem smilja i košticama marelice i jako sam zadovoljna. Nije pregrub a opet lijepo očisti kožu i bude mekana i glatka te općenito nekako zdravije izgleda. Inače, moj HG piling je definitivno Cosmel - piling s vitaminom C koji djeluje kao kemijski piling i ne iritira kožu jer ne sadrži nikakve čestice. 

Nakon pilinga, obavezno nanosim Merz Special masku za područje oko očiju sa hijaluronom i ekstraktom krastavca. Volim je nanijeti na cijelo lice u malo debljem sloju i pustiti da se upije. Nažalost, nema je na slikama jer sam već par dana bez nje, u zadnje vrijeme je stalno rasprodana u Mulleru :(

Nakon umivanja, na mokru kožu umasiram par kapi ulja koštica marelice. Isprobala sam i jeftinija i skuplja ali ovo od Kemiga mi se pokazalo kao najbolje. Iz nekog razloga, ostala ulja su mi začepila pore. 





Ako je u pitanju jutarnja njega, onda nakon umivanja i ulja nanosim Mixa kremu za izrazito suhu kožu. Ovu kremu koristim već skoro 2 mjeseca i nekako sam prvih mjesec dana imala neki love-hate odnos sa njom. Isprva sam ju koristila samostalno - dakle nakon umivanja i ujutro i navečer sam je nanosila i već nakon par dana mi je stvorila nered na licu. Nije mi bilo jasno zašto. Iako je dosta hidratantna, moje lice bi je jako brzo upilo i efekt je bio kao da ju nisam ni stavila. S druge strane, puder mi je loše sjedao na ovu kremu kao podlogu, pomicao bi mi se, uvukao bi mi se u borice, a čelo bi mi se zasjajilo! Naravno, nakon eksperimentiranja, došla sam do zaključka da ova krema najbolje funkcionira ako prethodno umasiram malo ulja na kritična područja pa tek onda stavim kremu pa onda puder. Ova krema definitivno nije za noćnu njegu lica a nije baš ni za izrazito suhu kožu. Nekako mislim da bi najbolje odgovarala nekome tko ima umjereno suhu kožu ili normalnu sa nekim suhim dijelovima. 

Još jedna dobra stvar u vezi moje kože je to da nije samo tanka, suha, dehidrirana i sklona borama već je i jako blijeda te samim time osjetljiva na sunce pa mi ni pjegice nisu strane :D Dovoljno mi je da provedem 15min bez sunčanih naočala i kreme sa zaštitnim faktorom da izgledam kao Pipi Duga Čarapa stoga je oprez nužan :D Bioderma Photoderm krema sa zaštitnim faktorom 50 je definitivno najbolja koju sam probala. Izrazito je lagana, puder jako dobro "sjedne" na nju, ne zamasti me i štiti mi lice stoga nemam problema sa pjegicama. Nanosim je na lice, vrat i dekolte, kad sam na moru mažem se cijela s njom :) 

Balea Ultrasensitive Totes Meer krema je jedna dobra, povoljna krema i ima jako dobar sastav. Koristim je uglavnom za suhe dijelove na tijelu - laktovi, stopala, koljena i ruke. Zimi mi je must have u torbici :D

I za kraj - kao noćnu kremu koristim Palmer's Cocoa Butter Night Renewal Cream koja mi je najbolja krema ikad. I srce mi se slama što sam ju prekasno otkrila jer je DM povukao iz prodaje cijeli Palmer's asortiman. Ova krema je dovoljno bogata, lijepo se upije u kožu, njeguje, SAVRŠENA JE za suho područje oko očiju - dakle od svih kremica ikad, ova je jedina koja mi tako lijepo nahrani kožu da ujutro izgleda zdravo, svježe i zategnuto tejako dobro djeluje na moje kronične podočnjake. Jedina mana joj je miris koji mi se baš nikako ne sviđa ali zbog ovakvog učinka, nije mi problem pretrpiti :D Iskreno se nadam da ću još negdje uloviti koji komad jer sumnjam da ću joj tako skoro pronaći dostojnu zamjenu. 









2 komentara:

  1. Ulja def moram isprobati, a za ovu kremicu iz dm-a prvi put čujem, žao mi je što su je povukli :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su ulja super jer dugoročno dobro djeluju na kožu i nakon par tjedana korištenja vidi se zbilja velika razlika :)

      Izbriši